Summer Camp του Δήμου Βριλησσίων


Από 8 έως 19 Ιουλίου 2024 οι αιτήσεις εγγραφής στις δύο τελευταίες περιόδους


Από 8 έως 19 Ιουλίου 2024 θα γίνονται οι αιτήσεις εγγραφής μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας https://eservices.vrilissia.gr/  στο θερινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών 5 -12 ετών του Δήμου Βριλησσίων για τις περιόδους : 26 Αυγούστου - 30 Αυγούστου 2024 και 2 Σεπτεμβρίου - 6 Σεπτεμβρίου 2024. 

Οι συμμετέχοντες σε προηγούμενες περιόδους του Καλοκαιρινού Προγράμματος 2024, δεν είναι απαραίτητο να προσκομίσουν εκ νέου παραστατικά συμμετοχής (Βεβαίωση Κατοικίας, Βεβαίωση Εργασίας, Ιατρική Βεβαίωση, Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φορολογίας κ.α.)

Ο Δήμος Βριλησσίων διευρύνει τον αριθμό των συμμετεχόντων στο καλοκαιρινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών 5-12 ετών για το έτος 2024. Για πρώτη φορά εφέτος δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης  έχουν και τα παιδιά του νηπίου. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλύψει τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και ταυτόχρονα να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά συνδυάζοντας την άθληση, την ψυχαγωγία και την μάθηση αλλά και την ανάπτυξη του αισθήματος της κοινωνικοποίησης και της ομαδικότητας.

Οι δραστηριότητες που υλοποιούνται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, είναι προσαρµοσµένες στις ηλικίες των παιδιών που συµµετέχουν.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ 

Την Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024 και ώρα 08:30 είναι η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων και την Παρασκευή 19 Ιουλίου και ώρα 15:00 είναι η ημερομηνία λήξης. Οποιαδήποτε αίτηση υποβληθεί προγενέστερα η μεταγενέστερα της παραπάνω χρονικής περιόδου και ώρας θα θεωρείται άκυρη.

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να γίνεται ατομική αίτηση, ακόμη και για τα παιδιά που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ με την είσοδο σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Βριλησσίων και ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://eservices.vrilissia.gr/, επιλέγετε «Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Απασχόλησης Παιδιών» και κάνοντας «Είσοδο» θα βρεθείτε στο περιβάλλον των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πατώντας σύνδεση για πρώτη φορά θα πρέπει να πατήσετε στο πεδίο της Εγγραφής και να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας με την καταχώρηση του email σας και τη δημιουργία ενός κωδικού ασφαλείας ο οποίος θα περιέχει:

-        Τουλάχιστον ένα κεφαλαίο λατινικό χαρακτήρα

-        Τουλάχιστον ένα πεζό λατινικό χαρακτήρα

-        Τουλάχιστον ένα νούμερο 0-9

-        Τουλάχιστον ένα σύμβολο

Και θα αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες στο σύνολο.

Στη συνέχεια στο email που δηλώθηκε θα σας αποσταλεί ένα email επιβεβαίωσης του λογαριασμού σας. Η εγγραφή σας σε αυτό το σημείο έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να προχωρήσετε στην αίτηση για το πρόγραμμα.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η  Ώρα προσέλευσης ορίζεται από 07:00 έως 08:30.  

Η Ώρα αποχώρησης είναι έως 15:30 

H προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών στους χώρους υλοποίησης του προγράμματος, θα γίνεται μόνο από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι η παραλαβή των παιδιών από τρίτο πρόσωπο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του συνοδού που έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή στο camp ότι μπορεί να παραλαμβάνει το παιδί. Κατά τη διάρκεια της εξόδου, οι γονείς – κηδεμόνες -  συνοδοί, φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επίβλεψη των παιδιών τους.

Κατά την προσέλευση, γίνεται κατανομή των παιδιών σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία. Θα δίνεται σε κάθε παιδί ένα καρτελάκι όπου θα αναγράφεται το όνομά τους καθώς και η ομάδα στην οποία θα ανήκουν το οποίο θα πρέπει να φορούν καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική καθώς και οι πολιτιστικές δραστηριότητες μετά το πέρας του μεσημβρινού γεύματος.

Στο Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου θα διεξάγονται το ποδόσφαιρο, ο στίβος, η γυμναστική και δρομικά παιχνίδια.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα  με τις καιρικές συνθήκες  (περίπτωση καύσωνα, δυνατού ανέμου ή βροχής).

Τις μεσημβρινές ώρες (12.30 – 13.30), θα προσφέρεται στα παιδιά ελαφρύ γεύμα (συσκευασμένο σάντουιτς, φρούτο και χυμός) .

Σε περίπτωση αδιαθεσίας του παιδιού, ενημερώνεται άμεσα ο γονέας και το παιδί παραμένει σε ειδικό χώρο με την επίβλεψη γιατρού, έως ότου παραληφθεί από τον γονέα - κηδεμόνα. Εάν κάποιο παιδί επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους γονείς του, μπορεί να απευθύνεται στους υπεύθυνους καθηγητές φυσικής αγωγής, ή στη Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Βριλησσίων.

Τα παιδιά και οι γονείς οφείλουν να τηρούν τους κανόνες λειτουργίας του προγράμματος, να μην διαταράσσουν  την ομαλή λειτουργία του και να  συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων.  

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο Camp θα πρέπει να φορούν ελαφριά ρούχα, αθλητικά παπούτσια και καπέλο.                                                           

Για τυχόν απώλεια αντικειμένων των παιδιών, ο φορέας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. 

\\\\\

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ -Για την πιστοποίηση κατοίκου είναι απαραίτητη η προσκόμιση αποδεικτικού εγγράφου, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα (λογαριασμός ΔΕΚΟ, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, μισθωτήριο συμβόλαιο) ή πιστοποιητικό δημοτολογίου του Δήμου.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (2) ΓΟΝΕΙΣ – Για την πιστοποίηση την εργασίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης εργασίας και για τους δύο γονείς.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ - Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συµµετοχή του παιδιού θεωρείται η προσκόμιση ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ έως πέντε ημέρες πριν την έναρξη του προγράμματος υπογεγραµµένη από παιδίατρο στην οποία να αναφέρεται, ότι το παιδί είναι υγιές και µμπορεί να συµµετέχει στις αθλητικές δραστηριότητες. Σε περίπτωση συμμετοχής του παιδιού στην κολύμβηση, απαιτείται και ιατρική βεβαίωση δερματολόγου.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ (συμμετέχων παιδί από πολύτεκνη οικογένεια)

ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ

Για τα ανωτέρω κριτήρια επιλογής, είναι απαραίτητη η προσκόμιση εγγράφων που αποδεικνύουν την ιδιότητα του πολυτέκνου, του τρίτεκνου ή του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

-        Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (πατρικής οικογένειας) του οικείου δήμου στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι

-        Δικαστική απόφαση δυνάμει της οποίας ένας γονέας ασκεί την επιμέλεια του τέκνου καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 του γονέα ότι δεν είναι έγγαμος και δεν έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ – Είναι απαραίτητη η προσκόμιση  εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας οικογενειακού εισοδήματος για το πρόσφατο φορολογικό έτος. Η επιλογή των δικαιούχων θα ξεκινήσει με προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους, με ετήσιο μικτό οικογενειακό εισόδημα αιτούντος χαμηλότερο των 35.000 ευρώ σύμφωνα με τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση τους οικονομικά ασθενέστερους (εισοδηματικά κριτήρια) και στην συνέχεια την ημέρα και ώρα υποβολής των εγκύρων αιτήσεων.

Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν την υποβολή τους.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμμετέχοντες σε προηγούμενες περιόδους του Καλοκαιρινού Προγράμματος 2024, δεν είναι απαραίτητο να προσκομίσουν εκ νέου παραστατικά συμμετοχής (Βεβαίωση Κατοικίας, Βεβαίωση Εργασίας, Ιατρική Βεβαίωση, Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φορολογίας κ.α.)

ΚΟΣΤΟΣ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

       I.          Η συνδρομή για κάθε περίοδο θα είναι  εξήντα  ευρώ (60€) και θα καταβάλλεται μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας – περιόδου, διαφορετικά το παιδί  δεν θα γίνεται δεκτό στο πρόγραμμα.

      II.          Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και δεύτερου παιδιού στην ίδια οικογένεια το κόστος είναι πενήντα (50€) ευρώ.

     III.          Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και τρίτου παιδιού στην ίδια οικογένεια το κόστος είναι σαράντα (40€) ευρώ.

     IV.          Για τους πολύτεκνους ισχύει 50% έκπτωση.

      V.          Εάν το παιδί απουσιάσει  έστω και μία μέρα από το πρόγραμμα  δεν μπορεί να  αναπληρωθεί σε άλλη περίοδο ούτε να μειωθεί το κόστος. (Δεν ισχύει η χρέωση ανά ημέρα).

     VI.          Μετά την έναρξη του προγράμματος, επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο αν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος και θα γίνεται μόνο με την προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης του παιδιάτρου και την απόδειξη πληρωμής κατόπιν απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο